bramborové okénko

19. března 2017 v 13:06 | I-run lady

PRVNÍ BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Aneb řekněte adios panu bramborovy, tenhle guláš si zamilujete....

Výsledek obrázku pro potato jokesCo ukrást ze spíže:


3 velké brambory
cibule
sladká paprika
pepř, sůl
majoránka
silný vývar (popř. bujón)

Co s tím dál:


1) cibulku uděláme do zlatova a přihodíme k ní brambory nakrájené na kostičky, aby se trochu opekly

2) jakmile se začnou brambory chytat, zasypeme je kořením a zalijeme trochou vývaru, během vařené popřípadě přidáváme vodu

3) po zhruba 30 minutách vyndáme polovinu brambor stranou, zbytek rozmixujeme - pokud je výsledná hustota nedostačující, mixujeme další brambory až do požadované konzistence.

4) vsypeme zbytek brambor, podáváme s pečivem nebo samotné - ti, co se neobejdou bez masa, přidají v prvním kroku k opražené cibulce kus uzeniny, vegetariáni pak kousek tofu či jinou náhražku masa


Výsledek obrázku pro potato jokes

Co s tím dál - polopatická verze



1) brambory vyndáme ze sáčku, ošrábeme, zavážeme si pořezané prsty tak, aby nám krev alespoň nekapala do hrnce. Na stejném prkénku (pokud zůstalo alespoň trochu použitelné) nakrájíme cibuli na kostičky a zopakujeme krok s obvazováním řezných ran.

2) do hrnce vlijeme trochu oleje a po chvíli vsypeme cibuli. Než zesklovatí, pro všechny případy zkontrolujeme aktuální nabídku hrnců teleshopingu a připravíme mobil na nabíječku. Až cibule získá tmavší barvu (NE ČERNOU!!!), vsypeme do hrnce brambory, koření a vše zalijeme vývarem

3) poté, co vytřeme podlahu od vylitého vývaru, omylem rozpustíme náhradní kostičku bujonu ve studené vodě a lehce hnědý nápoj si spleteme se svým šálkem kávy, přemíštíme polovinu brambor do misky a zbytek směsy rozmixujeme.

4) na vymalování potřísněných zdí doporučuji zavolat profesionálního malíře pokojů, ovšem chcete-li ušetřit, klidně můžete návštěvám postříkanou stěnu přezentovat jako moderní umění. Až jim budete vyprávět o svém prvním guláši, nezapomeňte, že stále stojí na zapnuté plotně.

Výsledek obrázku pro brambor vtipy

PS: Můj guláš byl tak strašně nefotogenický ( a - paradoxně - snědený dřív, než jsem stačila dojít pro foťák ) že přiložené fotky jsou pouze orientační :D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama